Aktuelt → Krohntunet | 15 juni, 2021
Krohntunet

Kjempeinteresse for nye Mosteinhus på Åse

Vi har opplevd stor interesse for vårt prosjekt på Åse. Nå planlegges 14 nye eksklusive Mosteinhus på nabotomten, og salget er allerede godt i gang

– Vi har aldri opplevd maken. Interessen for våre boliger og beliggenheten på Åse har vært og er et eventyr, sier Steinar Lausund, boligutvikler og Mosteingründer om prosjektet.

Mostein krohntunet 3d sorvest

Krohntunet
De 14 nye tomannsboligene skal bygges på Krohntunet på Åse med panoramautsikt over Sunnmørsalpene, fjordutsikt til Borgundfjorden og deler av Hjørundfjorden. Alle boligene har mulighet for utleiedel. I likhet med Kristoffergarden Åse Allé er det stor interesse for Krohntunet.

Halvparten alt solgt
Før det nye boligprosjektet er annonsert, er det tegnet kontrakt på seks og en reservasjon på de 14 nye planlagte tomannsboligene på Krohntunet. De romslige tomannsboligene på ca. 194 – 220 kvm har store terrasser, mye lys og utsikt som bergtar både innfødte sunnmøringer og innflyttere.

– Boligene på Krohntunet skal bygges med kjent Mostein-signatur i et moderne formspråk, store glassflater, stramme linjer, ekstra stor takhøyde og et eksklusivt materialvalg, forteller daglig leder og andre generasjon «Mostein», Daniel Lausund.

View 3 Interior

Tomtekjøpet
Det var nettopp grunneierens sans for Mosteinhus som åpnet opp for tomtekjøpet som nå gir plass til 7 nye tomannsboliger og 14 boenheter på en av de flotteste tomtene på Åse, tett på friområde og turstier.

Grunneier vil ha Mosteinhus
– Ja, sånn ble det. Vi likte virkelig det vi så på besøk hos venner og bekjente som bor i et Mosteinhus. Vi ønsket å bygge nytt på Krohntunet og tok kontakt med Mostein fordi det var en slik bolig vi ønsket oss. Det er flotte boliger med smarte planløsninger, livsløpsstandard og mange fine detaljer. Også utendørs ser det flott ut når boligene blir levert, sier Toril Krohn Alvestad som vokste opp på Krohngarden som nå har blitt til Krohntunet.

Gleder seg
Toril og ektemann Kolbjørn Alvestad valgte å selge hele området slik at man fikk en samtidig utbygging av Krohntunet. Nå gleder de seg stort til å flytte inn i ny bolig om et års tid, og får datteren som nærmeste nabo i den andre delen av tomannsboligen.

Mostein Krohntunet interiør - Åpen kjøkkenløsning sett fra stua

Lavere utgifter med utleiedel
Alle de 14 enhetene på Krohntunet er tegnet med en utleiedel på 55 til 60 kvadratmeter og med stipulerte leieinntekter på 13000 til 14000 kroner i måneden. – Boenhetene kan også skreddersys uten uteleiedel, forklarer Daniel Lausund. Både Daniel og Steinar påpeker at det er fullt mulig å bo flott med relativt lave utgifter i måneden, med inntekter fra utleiedelen.

Kvalitetsprosjekter
Mostein har et ufravikelig mål om å stå for attraktive kvalitetsprosjekter. Det handler om gode, innovative løsninger i materialvalg, energi, smarte planløsninger, spennende design, dyktige håndverkere og bruk av kvalitetsmaterialer som gjør boligene tilnærmet vedlikeholdsfrie. Man skal få følelsen av noe enestående – gjerne også evigvarende- når man trår inn i et Mosteinhus.

Med Krohntunet har Mostein i alt bygget 77 boliger på Åse. Krohntunet skal være ferdigstilt om 12-18 måneder.

Steinar og daniel krohntunet
Steinar og Daniel Lausund på Krohntunet

Grunnarbeider

Myren Maskin AS er kontrahert for utgraving av alle boligtomter og er her godt i gang med utgraving av hus 7-8, som allerede er solgt.

Steinar og daniel krohntunet